VSR

VSR is een objectieve meting op basis van uniforme, duidelijk omschreven uitgangspunten

De zorg voor kwaliteit blijft de schoonmaakbranche bezig houden. Dat is logisch in een tijd waarin interne en externe klanten steeds veeleisender worden. Het zoeken naar manieren om die kwaliteit te meten en te beheersen is dan ook één van de belangrijkste activiteiten van VSR.

Zo ontwikkelde VSR het kwaliteitsmeetsysteem VSR-KMS en het dagelijks kontrole systeem, VSR-DKS, die niet meer weg te denken zijn uit de professionele schoonmaakbranche.

Samen beogen ze een integrale benadering van kwaliteitszorg: een zorg voor de hele schoonmaakbranche. Specifiek voor het primair onderwijs is door VSR het Indicatief Meetsysteem Primair Onderwijs ontwikkeld.

Om de kwaliteit van de schoonmaak betrouwbaar en onafhankelijk te meten, moet het beoordelen en het meten op een gestandaardiseerde manier worden uitgevoerd. Het toepassen van het VSR-KMS, mits volgens de regels uitgevoerd, garandeert dit.

Beide systemen zijn een speciaal ontwikkeld kwaliteitssysteem voor proffesioneel schoonmaakonderhoud. Met als doel om te bepalen of de gemaakte afspraken comform het contract worden uitgevoerd. Een systeem welke inmiddels niet meer weg te denken is binnen de Nederlandse schoonmaakdienstverlening.

Het VSR-Kwaliteitsmeetsysteem (VSR-KMS) is vastgelegd in een nationale (NEN)-norm voor de beoordeling van schoonmaakonderhoud: NEN 2075. Tevens past VSR-KMS perfect binnen de Europese norm: EN 13549.

Al onze medewerkers zijn gecerficiteerd VSR inspecteurs en controleurs.