HACCP

Doelstelling van de training

Volgens de Warenwet moet iedereen die in een bedrijf werkt waar eet- en drinkwaren worden bereid, een training of instructie volgen die is afgestemd op zijn/haar werkzaamheden. Het is voor iedere werkgever wettelijk verplicht om er voor te zorgen dat alle medewerkers die zich bezighouden met het bereiden of behandelen van eet-of drinkwaren, een training of instructie op het gebied van voedselhygiëne gevolgd hebben.
Tijdens deze praktische training leren de deelnemers op een eenvoudige manier hoe de Hygiënecode HACCP in de praktijk toegepast moet worden.

Voor wie is de training bedoeld

alle medewerkers die zich bezighouden met het bereiden en/of behandelen van eet-of drinkwaren.

Inhoud

  • Hygiënecode en bedrijfsbeleid
  • Persoonlijke hygiëne
  • Schoonmaak/desinfectie materialen en machines
  • Temperatuurbeheersing
  • Kruisbesmetting en ongediertebestrijding
  • Inkoop
  • Ontvangst producten
  • Opslag producten
  • THT en TGT
  • Etikettering/kleuren
  • Bereiding van producten
  • Presenteren en serveren
  • Levensmiddelenafval
  • Inrichten bedrijfsruimten

Aanpak

Aan de hand van de 7 basis principes van HACCP wordt met praktijk opdrachten gewerkt ondersteund door de theorie. Het werken volgens de HACCP-richtlijnen is betrekkelijk eenvoudig en zeer doeltreffend door gebruik te maken van deze 7 basisprincipes. De training wordt afgesloten met een eindtoets/certificaat.

 

                                                           

Trainingsduur   twee dagdelen 
Aantal personen maximaal 10
Duur 2 dagdelen
Locatie Nader te bepalen
Incompany Eigen locatie
Prijs per deelnemer € 325.00